Hoe werkt het?

STAScafe biologisch afbreekbare capsules bevatten circa 5 gram verfijnde espressokoffie en zijn gemaakt van PLA vezel, dat is biologisch afbreekbaar kunststof dat wordt gemaakt van zetmeel en suikerresidu, wat volkomen smaak- en geurloos is. Tevens de transparante afdekzegels worden gemaakt van PLA kunststof. Daarom kan de bio-capsule na gebruik gewoon bij het GFT afval!

PLA breekt alleen af onder industriële composteerbare omstandigheden, die bij de verwerking van GFT-afval gecreëerd wordt in grote centrales. Op een composthoop in je tuin zal de capsule niet afbreken.

Het composteringsproces in een GFT-centrale van 60 tot 90 dagen:

Onze capsules worden per tien stuks verpakt. Het flinterdunne laagje aluminium dat het plastic zakje bevat, zorgt voor een houdbaarheid van minimaal een jaar. Helaas bestaat er nog geen milieuvriendelijkere manier voor het van verpakken waarbij de houdbaarheid gegarandeerd kan worden. Het plastic zakje komt dus wel bij het huisafval terecht. Natuurlijk zijn wij hard aan het zoeken naar een betere manier. Wij hopen op korte termijn een composteerbare variant van de verpakking op de markt te kunnen brengen.